Cykloakce - Kanáry Fuerteventura v zimě reportáž/ prosinec 2023

Kdo by pomyslel, že doma se budeme brodit ve sněhu a náš B tým Řevnice si bude užívat slunce, 25C tepla a moře:) Karel, oba Bělohlávkové, Pavel N., Pavel V., já a nově Milan jsme vyrazili za teplem 30. listopadu na kanárský ostrov Fuerteventura.         Člověk odlétá v bundě a ze sněhu do léta a kraťasů. Jen drobný stres na začátku, kdy nejmenovaný člen výpravy (že jo Milane :) ze srandiček najednou zblednul na letišti, že nedal přední kolo do krabice. Telefony a mozky vymyslely akci Z s dobrým koncem, takže přední kolo s námi letělo jako pasažér. 
        Let byl klidný a ubytování v Celete de Fuste bylo po renovaci paráda. Netypický noční déšť a pak slejvák na první vyjížďce způsobil téměř mikropovodně, tak jsme přejížděli brody a ve finále jsme zapadli to pískového bahna s pády. Naštěstí se nikomu nic nestalo a umývací koupačka v moři byla příjemná :) Silničky si taky odjeli svoje a jednou jsme se vlastně potkali na pivce. Ujetých 52km s převýšemím přes 500m bylo znát a večer všichni znavení odpadli brzo spát.
        Sobotní putování do hlavního města Puerto del Rosario okolo letiště bylo na pohodu s výbornou občerstvovací zastávkou. Ujeli jsme přes 37km a převýšení slušných 400m. Silničky taky lítaly jako divý a ještě testovali kola, jaký terén sjedou :)
        Zato nedělní královská etapa za příjemného poloslunčného počasí stála za výlet :) Hřebenovka začínala ve výšce 675m n.m., kam jsme se nechali převést autem. Taky se ukázalo, jak velké auto Opel Zafira je, když se nám podařilo do auta naskládat čtyři horská kola včetně pěti pasažérů. Počásí přálo dalekým výhledům a kopce dávali zabrat. Téměř marťnaská krajina, kam se člověk podíval a pěkná panoramata, byla odměnou za tu námahu. Sice jsme ujeli pouhých 34km s výškovým nastoupáním přes 300 m, kde jsme se pěkně zapotili. Za to jsme měli dlohý sjezd s klesáním přes 1000m, koupačku v moři a oslavu narozenin Milana.
        V pondělí ráno koukáme s Karlem na počási u nás doma, kde bylo -13C šok a tady plus 22C. Dnešní vyjížďka byla na pohodu přes kopečky. Nákupní a ochutnávací zastávka proběhla na kozí farmě, kde jsme ochutnali a nakoupili  jejich výrobky. Za trochu větru jsme ujeli přes 37km s převýšením přes 460m. Ke konci cesty byla velká občerstvovací zastávka v rybárně u pobřeží, kde mají vynikající gambas na soli (tygří krevety :) kde se také připijili silničky, které jezdí svoje trasy. To nám dalo sílu dojet domů. Úterek byl ve znamení volného dne, kdy každý si udělal program dle sebe. Například já a další jsme vyrazili do města na místní trhy, kde jsme se čistě náhodou seznámili s češkou, kde zde vyrábí produkty z kozího sýra. Další vyrazili na kolo a pak jsme se viděli na večeři, kde se probrali témata ze dne. Jo a večerní bar Zanzibar byla taková tečka za tím dnešním dnem :)
        Středeční den byl parádním dnem na Fuerteventuře. Za příjemného poloslunečného počasí jsme vyrazili do místních kopců a trailů. Krajina se měnila od lávových polí po červeno-hnedou krajinu, téměř marťanskou. Velká zastávka v dělnické hospůdce byla taková symbolická tečka za cykloputováním po Fuerteventuře. Místní pivko Tropikal a gambas (krevety) na česneku bylo vynikající :) Zobaná místních hranolek s dobrou omáčkou se osvědčilo. Závěrečná panáková tečka byla reflektována také z místní strany, takže všichni byli spokojeni. Dojezd byl poklidný a finální společná koupačka se silničkami. Dokonce krásná Argentinka nám dělala fotky do alba :) Večerní posezení na večeři bylo ve znamení zhodnocení cykloakce, že se to zase povedlo :)
Čtvrteční den byl ve znamení balení, rozebíraní kol, ukládání do krabic. Někdo ještě stihnul nákup, koupačku a pak finální tečku na baru za slunečného počasí. Jo byl to příjemný čas strávený ve fajn společnosti. Díky za to :)e

Jen ten teplotní šok při návratu z plus 25C do mrazu a sněhu:)

Fotky z výletů nalezneš přes Záložky ve Fotogalerii kliknutím na odkaz.

Kanárům zdar, Láďa