Cyklovýlet na Konopiště - reportáž

Dopoledne 4. července jsme vyrazili na kolech na Konopiště. Já, Ondra a Katka jsme vyrazili z Braníka po cyklostezce přes Krč, Kunratický les, Roztyly, Chodov, Šeberov, Hrnčíře do Průhonic. Zde jsme se setkali s Martinem a Petrou, kteří již na nás čekali.

Cesta ubíhala bez problémů v klidném tempu. Na oběd jsme se zastavili v malé obci Lojovice.

Až k Velkým Popovicím jsme jeli po silnicích ne příliš rovným terénem. Okolo Velkých Popovic vedla cyklostezka po zpočátku hodně kamenité cestě, poté po sympatické polní pěšině.

Dále cysklostezky vedly střídavě po silnici a po polňačkách až do Poříčí nad Sázavou. Tam jsme najeli na červenou turistickou trasu a v údolí Konopišťského potoka jsme MTB terénem dojeli až na Konopiště. Tedy na parkoviště u zámku...

To už ale začalo za námi hřmít. Ve chvíli, kdy jsme dorazili v Benešově na nádraží, začala bouřka s přívalovými dešti.

Nemůžu nezmínit naši cestu z Benešova. Vlak měl půlhodinové zpoždění z "povětrnostních důvodů" a cesta byla cesta vlakem (s rozšířenou přepravou zavazadel, převážně jízdních kol jak informoval nádražní rozlas) dosti nepohodlná a s několika neplánovanými zastávkami na trati. 

Po hodině a půl vlak dorazil konečně do Prahy. V tu chvíli se okolo našich kol, které fakt dost překáželi, nějak hbitě propletla průvodčí, že vlak z "dopravních důvodů" končí v Hostivaři... 

 

fotky z výletu zde: https://picasaweb.google.cz/TomvonPraG/Konopiste#

 

TR