Kanáry Lanzarote prosinec 2022 reportáž

B-tým v silné sestavě  se šéftrenérem vyrazil za teplem na Kanáry. Pro letošní rok jsme otestovali změnu místa odletu - přímo z Prahy 31.11.-7.12. 2022 s pozitivní zkušeností. Let proběhl v pohodě, shodně jako zapůjčení auta a přeprava kol na hotel Zacos v Costa Teguise.
            B-tým vyrazil hned na čtvrtečních 42km s 640 m převýšení za krásného slunečného počasí, prostě paráda.Trasa přes Los Cocoteros, Charco Del Palo, Maja, podél zátoky, Gustiza, zastávka u kouzelníka a návrat.
            Páteční etapa už byla delší, 64km s převýšením 629 m. Slunečný den byl párkrát přerušen krátkým deštěm. Jeli na druhou stranu San Bartolome přes pole, kde se pěstují brambory. Cílem byla vinařská oblast, kde pěstují víno ve zvláštních kamenných útvarech, které sráží vlhkost a tím se zavlažuje. Ochutnali jsme výborné červené víno a kozí sýry. Pak byl dlouhý sjezd s opravou propíchnuté duše. Finálně následovala 25km cesta podél moře pres oblíbené turistické město Puerto del Carmen, okolo letiště, přes hlavní město Arrecife do Costa Teguise.
            Sobotní den nám propršel a k tomu nám odtáhli auto, protože se zde konal maraton. Naštěstí auto jsme našli na druhé straně města. Byli jsme otestovat rybárnu v městečku Mala. Na projížďce nám bohužel upadl Ruda a skončil v nemocnici.
            Neděle dopoledne nám znovu propršelo, netypické počasí na Kanárech. Nakonec vyjedeme odpoledne na krátkou 25km projížďku. Večer vichr a znovu déšť. Že by globální změny i zde??
            Pondělní den jsme se nechali převést s rozloženými koly k vyhlídce. Pak jsme vyrazili směrem k Haira a oběd jsme si dali v rybárně na pláži. Dnešních 38km bylo těžší s větrem a s převýšením 400m.
            Finální úterní den proběhl s převozem kol na druhou stranu směr Famara, kde je krásná surfařská zátoka a metrové vlny. Zpáteční cesta vedla přes poušť do Nezaret a pak příjemný sjezd do Costa Teguise. V nohách jsme měli 40km s převýšením 420 m.
            Středeční návratový den už byl jen o odvozu kol na letiště a vrácení auta. Ruda nám dál zůstal nemocnici a my jsme se v pohodě vrátili domů.

Dovolená v teple na Kanárech nám pěkně vyčistila hlavu, všem doporučuji :)

Na všechny fotky se dostaneš přes Záložku ve Fotogalerii kliknutím na odkaz.
Kolu zdar :)
Láďa