Lyžovačka Francie - reportáž

Tak jsme zpět z olympijského areálu Chamrousse.

Na sobotu jsme měli naplánováno vyrazit z Prahy tak, abychom se všichni sešli ve tři hodiny na čerpací stanici v Rudné již všichni naložení. Toto se zase tak úplně nepodařilo. Okolo půl čtvrté dorazil Martin a vyměnili jsme Markétu za Martinovy prkýnka... Pavel nějak Rudnou nestíhal vůbec. Všichni jsme se sešli až u Rozvadova u McDonalda. No jo, hladíček... Další společnou zastávkou, tentokrát bez Martina byla čerpací stanice v Německu nedaleko Karlsruhe. Posádky aut Honzy a Ládi se potkávali ještě po cestě nekolikrát, naposledy asi 200km od Grenoblu. Do Chamrousse všechna auta dorazila mezi pátou a šestou večer. Po ubytování začala kontrola vybavení apartmánů a večeře z domácích zásob.

V neděli ráno nás zastihla mlha, která vydržela celý den. Před devátou jsme již čekali na skibus, který nás 20 minut vezl na kabinovou lanovku. Lyžovat na sjezdovce, kde nebylo chvílemi vidět ani na špičky lyží, nebylo zrovna moc zábavné, tak jsme to okolo poledne vzdali. Večer jsme zašli do venkovního vyhřívaného bazénu a do baru na svařák.

Zato v pondělí a úterý již bylo od rána azuro a jezdilo se úplně jinak. Skibusem už nejedeme, raději si počkáme na spuštění vleku, který máme blíž než zastávku skibusu a přes několik dalších vleků vyjedeme na vrchol. Zde se scházíme každý den okolo půl jedné na horkou čokoládu s vynikající šlehačkou.

Ve středu se opět zatáhlo. Pavla, Honzu, Ondru, Moniku a mě zaujala možnost půjčit si sněžnice a vyrazit na tůru. Silné sněžení nás zastihlo asi 2km od apartmánu. Po obědě nás pět vyrazilo na obhlídku Grenoblu. Zbytek se rozdělil na skalní lyžaře, běžkaře a bobisty.

Ve čtvrtek a pátek již bylo opět jasno. S každým dalším sjetým kilometrem si na bolavá kolena stěžovali snad všichni.

V pátek večer jsme sbalili a v sobotu ráno naložili auta, uklidili apartmán a se zastávkou v obchoďáku na předměstí Grenoblu jsme vyrazili do Prahy. 

Do Prahy jsme dorazili okolo desáté... 

 

Fotky hledej zde

 

TR