Podzimní moravské cykloputování/ říjen 2023

Morava je velký zdroj možností na objevování krásných a zajímavých míst. Po pár letech jsme se ve čtyřech (Věrka, Marcela, já a nový člen Martin) vrátili k panu Snopkovi do Hlohovce na přelomu září a října (27.9. - 1.10.). Stále měl dobré víno Chorvata a letos ještě lepší červený burčák :)
Za příjemného slunečného počasí jsme putovali okolo Hlohovce, přes lednicko-valtický areál a vesničky se zastávkou na rozhledně u Zaječí. Pohodová trasa se zastávkami na burčáky a tradiční zastávka u Vítka Dočekala v Bulharech ve sklípku Nad Sklepy proběhla na pohodu. V pátek den jsme přejeli na ubytování do kempu v Havraníkách. Přes den trasa vedla okolo Znojma i přes zastávku v rakouských termálních lázních La Thaya.
Sobotní den byl zážitkovým dnem, měli jsme výšlap přes památník železné opony, testováním vína na české straně. Pak přejezd na rakouskou stranu a otestováním vína u rakouského vinaře. Oboje bylo dobré :) Překvapením byl samoobslužný sklípek na rakouské straně, kde jsme si pochutnali a vše řádně do kasičky zaplatili. Při cestě jsme ještě objevili na rakouské straně opuštění sklípek, který jsme za světla z kol prozkoumali podzemí sklípku. Oběd na české straně v pivovaru nás vrátil na českou stranu. Finální tečka byla ve Znojmě, kde probíhala oslava burčákobraní. Hudba, výborný burčák a prohlídka areálu vinařství bylo příjemné zpestření dne. 
Nedělní den byl ve znamení balení a procházkou po historickém centru Znojmě spojené s obědem. Tím se nám zakončil celý podzimní výlet a večer jsme se vrátili domů.

Morava nám ukázala, že stále máme co objevovat. Všichni šlapali paradně a nálada byla vinařská :)

Fotky z výletů nalezneš přes Záložku ve Fotogalerii kliknutím na odkaz. 

Kolu zdar, Láďa