Zelené pivo

Jako minulý rok, tak i letos jsme si nenechali ujít oslavit Zelený čtvrtek trochu pozelenu....

Loni jsme vyzkoušeli zelené pivo, letos Láďa objevil novinku, Velikonočního Krasličáka. Na něj jsme zašli do Hloupého Honzy v centru. S každým dalším objednaným pivem vypadal Krasličák lépe a lépe, to jak se výčepní zlepšovali. Sice barevný rozdíl tohoto speciálu byl vidět pouze proti světlu, ale to nám vůbec nevadilo. Nám chutnal...

 

 

Velikonoční Krasličák

Společnost K Brewery, která vlastní šest regionálních pivovarů, připravila pro letošní Velikonoce sváteční překvapení - speciální várku čepovaného, dvoubarevného piva, a nazvala jej příhodně – Velikonoční Krasličák. Chutná vám víc zelené nebo červené pivko? Vyberte si sami, do půllitru dostanete načepované obojí, pečlivě oddělené a nepromíchané.

 

  • Červený Krasličák je speciální světlé pivo s výraznou hořkostí, plné, chlebnaté chuti a výrazné chmelové vůně. Červený Krasličák se čepuje jako první, aby vytvořil základ pro druhý pivní speciál.

  • Zelený Krasličák je středně prokvašené světlé výčepní pivo střední hořkosti s jemnou chmelovou vůní a vyváženou skladbou chutí. Čepuje se až jako druhé a tvoří příjemnou pěnu.

 
Krasličák

Oba druhy piva prošly stejným výrobním postupem jako každé jiné pivo. Barevného efektu se dosahuje přírodními výtažky. Dvoubarevné pivo je hitem letošních Velikonoc a symbolickým návratem k tradicím – a všem pivařům doporučujeme neváhat s ochutnávkou příliš dlouho! Edice je totiž přísně limitovaná.